h o m e

W e l k o m  o p  m ij n  w e b s i t e !

landschappen in olieverf,  tekeningen in Oost-Indische inkt, miniaturen en encaustiek

De landschappen in olieverf ontstaan langzaam; de eerste opzet is een schets in houtskool maar daar blijft alleen de idee van over. De schets wordt door veel verschillende kleurlagen en verfstreken bedekt. Het is een proces van heel veel lagen over elkaar schilderen waarbij ik een soort beweging in mijn werk probeer te krijgen.

Sinds 2017 maak ik ook werk in encaustiek; wasverf. Wasschilderen is een schildertechniek, waarbij pigmenten vermengd worden met hete bijenwas en hars. De techniek is vermoedelijk rond 1000 voor Chr. ontstaan.

Daarnaast maak ik graag gebruik van Oost-Indische inkt om het proces op het doek in een schets weer opnieuw weer te geven om meer houvast te krijgen op het hele proces. Verf stroomt soms een kant op waar ik het aanvankelijk niet wil hebben, ik moet dan ingrijpen en een nieuwe schets op papier kan dan een goed hulpmiddel zijn. Ik krijg dan meer overzicht en weet dan beter van waaruit ik wil werken en waarnaar ik toe wil.

Iets van de verschillende kleurlagen van de onderliggende stukken wil ik behouden en samen met de verdikkingen van de verschillende lagen ontstaat dan een soort beweging in de verf; dikke verfophopingen, resten houtskool, spatten verf etc. Ik heb veel lagen nodig om tot een bevredigend resultaat te komen. Die beweging is een vertaling van de beweging buiten, de atmosfeer, het weer waarvan ik de invloed ondervind; wind, mist, regen, wolken voor de zon, vallende bladeren en takken, etc.

Ik gebruik verf, in plaats van woorden, om dat gevoel vast te leggen in mijn landschappen.

MCB, 2018    ©

'Ergens en Iemand'
Ergens en iemand

Voor u ligt de vierde editie van de speciale actie van Yvonne Halfens voor kunstliefhebbers en
volgers van haar werk. Ditmaal heeft ze beeldend kunstenaar Riet Brouwer uitgenodigd om hier aan deel te nemen. Moeiteloos zijn ze gekomen tot een mooie verzameling werk van kleine
afmeting.

Riet Brouwer is een landschapsschilder die zich laat leiden door de landschappen uit haar jeugd rondom Amersfoort. Ze verwerkt deze indrukken in pasteuze expressieve schilderijen waarin ze probeert het gevoel dat ze ervaart in de natuur, bij de kijker op te roepen.
Yvonne Halfens is een beeldhouwer die zich bekommert om de menselijke natuur, en wat het betekent om in een lichaam te zitten en van daaruit de wereld te ervaren. De schoonheid van het imperfecte is een belangrijk thema voor haar.

De bijna zwart witte schilderijtjes van Brouwer zijn gemaakt in de techniek van de encaustiek; paneeltjes overdekt met zwarte en witte pigmenten vermengd met was. De kleur van de was zorgt voor de zachte crême kleur. De afmetingen zijn 8,5x13cm en ietsje groter.
De keramische beelden van Halfens zijn uitbundiger van kleur door de glazuur en pigmenten die ze heeft gebruikt. Voor elk van de beelden is zorgvuldig een bijpassend sokkeltje gemaakt waarbij diverse materialen zijn gebruikt.De afmeting van de figuur is telkens 11 cm.
Ondanks deze tegenstellingen stralen de werken van Brouwer en Halfens een zelfde intieme sfeer uit en sluiten ze wonderwel bij elkaar.

Exclusief voor de liefhebbers worden deze kunstwerken aangeboden voor een speciale prijs.
De prijzen variëren tussen de €100 en €200. Koopt u meer dan één werk, dan ontvangt u 10% korting. Koopt u een werk van zowel Yvonne Halfens als van Riet Brouwer, dan ontvangt u 15% korting op het werk van beide kunstenaars. De prijzen staan vermeld bij de werken.
Hebt u interesse in 1 of meerdere werken stuur dan een mail naar een van de kunstenaars met vermelding van het gewenste nummer. U krijgt dan zo snel mogelijk een reactie.
Yvonne Halfens:    yhalfens@gmail.com 06-40077237
Riet Brouwer:         rtbrwr@gmail.com 06-23765384